Kirjallisuudentutkijain Seura hakee sihteeri-varainhoitajaa toukokuun puolivälissä (2023) alkavaan tehtävään.

Kirjallisuudentutkijain Seura toimii kirjallisuudentutkijoiden välisenä tiedottajana ja yhdyssiteenä ja edistää kirjallisuudentutkimusta maassamme. Seura on perustettu vuonna 1927. Seuran tärkeimpiä toimintamuotoja ovat vuotuiset Kirjallisuudentutkimuksen päivät sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti Avain, jossa julkaistaan kirjallisuustieteellisiä artikkeleita, esseitä ja arvosteluja. Seuran hallituksessa on edustajia ympäri Suomen. Myös sihteeri-varainhoitaja on osa hallitusta.

Sihteeri-varainhoitaja toimii yhteistyössä hallituksen sekä Avaimen toimitussihteerin kanssa. Sihteeri-varainhoitajan päätehtävät ovat:

  • Seuran jäsenrekisterin ja Avaimen tilausrekiserin ylläpito ja jäsenmaksujen laskutus
  • Seuran sähköpostin ylläpito, kyselyihin vastaaminen ja verkkosivujen päivittäminen 
  • Seuran rahaliikenteen hoitaminen (seuralla on erikseen kirjanpitäjä, joten kirjanpitoon liittyvää osaamista ei tarvita)
  • Apurahahakemusten ja -selvitysten teko yhteistyössä puheenjohtajien kanssa
  • Seuran hallituksen kokousten sihteerinä toimiminen ja pöytäkirjojen lähetys jäsenistölle

Tehtävä on osa-aikainen (n. 20 tuntia kuukaudessa), ja viikoittainen tuntimäärä vaihtelee tehtävien mukaan. Työtä voi tehdä missä ja milloin vain, joten se sopii hyvin opiskelun tai muun työn ohelle. Palkkio tehtävästä on 3000 euroa vuodessa. Tehtävään on mahdollista hake myös työparina, jolloin palkkio jaetaan puoliksi. Tehtävään perehdytetään touko-kesäkuun aikana. Toivomme tehtävään sitoutumista vähintään vuodeksi, mutta tehtävässä on mahdollista toimia myös pidempään.

Sihteeri-varainhoitajan toimiminen tarjoaa tilaisuuden verkostoitua suomalaisen kirjallisuudentutkimuksen kentällä ja tutustua akateemiseen työelämään.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelosi viimeistään 21.4. seuran sihteeri-varainhoitajalle Tuuli Hongistolle (sihteeri.kts@gmail.com). Samaan osoitteeseen voi olla yhteydessä, mikäli tehtävästä herää mitään kysyttävää.